Правосъдният министър Цецка Цачева внесе искане до главния прокурор и

...
Правосъдният министър Цецка Цачева внесе искане до главния прокурор и
Коментари Харесай

Започват проверки на имотните сделки

Правосъдният министър Цецка Цачева внесе искане до основния прокурор и антикорупционния орган за незабавна инспекция на закупеното от нея жилище в столичния квартал „ Изток ”.

Темата за имотните покупко-продажби на властта провокира политически разтърсвания през последните дни. А министър-председателят Бойко Борисов от Брюксел се закани отговорните да си понесат следствията.

На напред във времето излиза и корекция в закона, гласувана от предходния парламент, която съгласно разнообразни медийни изявления е помогнала на същата компания да приключи различен градеж. Вносителите от ГЕРБ обаче са безапелационни, че въпросната корекция в закона не работи със задна дата и изрично не облагодетелства съответна компания.  

„ Да бъдат осъществени инспекции за добития от мен парцел на ул. „ Юрий Гагарин ” в София, като бъдат проследени средствата, с които е добит парцелът и открито има ли спор на ползи с фирмата-продавач, има ли корист с власт, както и други нарушавания при договорните ми връзки с фирмата-продавач ”, съобщи Цачева. Тя изрази подготвеност да сътрудничи на инспекциите. „ Давам единодушието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам, нямам офшорни сметки, нямам търговски сдружения, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти, както и ще упорствам резултати от инспекцията да бъдат обществено огласени ”, уточни правосъдният министър.

„ Поправката „ Артекс ” е съществено подстрекателство. Смея да настоявам, че това е корекция, която касае най-големите обекти, на които им даваме толеранс заради чисто справедливи аргументи ”, съобщи Александър Ненков от ГЕРБ.

„ Г-н Борисов, не е светнала лампа, а заря е гръмнала над главата на Цветанов и е значимо най-сетне да се огледа ”, съобщи Явор Божанков от Българска социалистическа партия.  

„ Като се прибера ще събера сътрудниците и ще преценим. Ако има такова нещо, ще си понесат следствията. Много тъкмо и ясно го споделих - всеки, който си е превишил правата. По телефона имах с всички диалози и ми изясняват, че 100% всичко им е законно. И че в това число, че законът, когато е одобряван, той не важи за бъдещо време, в този смисъл са били минали тези планове. Дали е по този начин, или не, упълномощил съм да се ревизира ”, съобщи Борисов.

„ След като инспекциите против мен покажат, че не съм направил нищо нелегално – ще получа ли опрощение ”, попита Цветан Цветанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР