Правосъдният министър определи като обосновано решението на Конституционния съд, че

...
Правосъдният министър определи като обосновано решението на Конституционния съд, че
Коментари Харесай

След решението на КС: Валидността на актовете на Кирил Петков

Правосъдният министър дефинира като обосновано решението на Конституционния съд, че назначението на Кирил Петков за длъжностен министър опонира на главния закон.

Според проф. Янаки Стоилов няма проблем с решенията на Министерския съвет, тъй като той е групов орган. Индивидуалните актове, които Кирил Петков е издал като министър, остават годни, само че могат да бъдат атакувани.

" Това решение евентуално визира валидността на актовете, които е издал Кирил Петков ", съобщи служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов.

Българска национална телевизия: По какъв метод ги визира, то не е непосредствено, само че очаквате ли да зародят правосъдни разногласия по някои от актовете?

" Аз чакам освен и не толкоз по юридически аргументи, колкото по политически да бъдат оспорвани някои от най-чувствителните решения, които той е издавал ", добави проф. Янаки Стоилов.

" Възложила съм на екипа на министерството да направи разбор кои актове вероятно биха били наранени от правосъдни бъдещи разногласия. Това е първата стъпка, която вършим в тази посока. Дали ще санирам или не - няма по какъв начин сега да отговоря, тъй като това са актове, които са свързани с други - характерни ", сподели още служебният министър на стопанската система Даниела Везиева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР