Правосъдният министър Надежда Йорданова посочи преди заседанието на ВСС, че

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова посочи преди заседанието на ВСС, че
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Не е обсъждана нова кандидатура за председател на КПКОНПИ


Правосъдният министър Надежда Йорданова уточни преди съвещанието на Висш съдебен съвет, че с нея никой не е обсъждал кандидатура за нов ръководител на антикорупционата комисия. Освен това продължава работата по текстовете за делене на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) на две обособени комисии, допълват от Нова телевизия.

Промените в Закона за правосъдната власт в частта за закриването на спецсъдилищата ще се движат по " бърза писта ", за разлика от текстовете, касаещи Висшия правосъден съвет, сподели още Йорданова.

Тя разясни, че в измененията за Спецсъда би трябвало да се посочи кои магистратури да са способени да поемат делата им след закриването. Едната опция е това да са общите съдилища, а другата - във всеки от шестте апелативни региона да има по един областен съд, който да поеме делата. Това е текстът, който съдружните сътрудници разискват, само че той няма да е препъникамък, уточни Йорданова.



От думите ѝ стана ясно, че по-бавно ще вървят измененията за промяната на Висш съдебен съвет. Те ще бъдат подложени на необятна полемика, сподели Йорданова и уточни, че в Министерство на правосъдието е получено изследването на Съюза на съдиите, в което се споделя какво е упованието на съдиите. За да се стигне до текстове, които да получат обща поддръжка, ще има и обществено разискване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР