Правосъдният министър Десислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г.

...
Правосъдният министър Десислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г.
Коментари Харесай

Десислава Ахладова е съгласна с предложението новата система в съдилищата да бъде спряна до декември

Правосъдният министър Десислава Ахладова  Десислава Ахладова Десислава Ахладова е родена през 1974 година Придобива магистърска степен "Право " в Югозападен е съгласна с предлагането новата система за ръководство на делата да бъде внедрена в страната и незабавно да бъде спряна, с цел да се отстранят проблеми до 18 декември.

Тя е осведомена с терзанията на съдиите, част от които през днешния ден внесоха протестно писмо във Висш съдебен съвет. Ахладова позволи, че късият интервал на тестване на система е причина да пораждат проблеми в най-натоварените съдилища.

Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдаличнев е на мнение, че случилото се ненапълно е предстоящо, тъй като в новата единна система има 38 модула и добави, че към този момент са направени действия за премахване на проблеми. Той съобщи, че е подготвен да се срещне с всеки от съдиите, които имат усложнения със системата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдията от районния съд в София Стою Згуров изясни, че е доста мъчно публикуването на съдени актове, лишава доста време за обработка на документи. Той изрази мнение, че преработки на системата в гаранционния период може и да не се случат. И настоя да има по-голяма работна група, в която да вземат участие и магистрати.

Адвокат Стефан Марчев от софийската адвокатска гилдия е на мнение, че една неефективна система може да аргументи повече вреди, вместо изгоди. И по тази причина гласът на съдиите би трябвало да бъде чут и да бъде усъвършенствана системата. Няма по какъв начин хората да получат бърза и съответна услуга, в случай че една система не работи добре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР