Правосъдният министър Данаил Кирилов прие австралиецът Джок Полфрийман в качеството

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов прие австралиецът Джок Полфрийман в качеството
Коментари Харесай

За условията в затворите у нас си поговориха Полфрийман и Кирилов

Правосъдният министър Данаил Кирилов одобри австралиецът Джок Полфрийман в качеството му на представител на Българското затворническо съдружие за рехабилитация.

Срещата се състоя в Министерството на правораздаването дни, откакто министърът предложения Полфрийман на диалог по проблемите в пандизите.

Двамата се схванаха да се организират регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси по отношение на средата в пенитенциарните заведения.

Австралиецът ще приготвя и аналитични материали по отношение на възстановяване на изискванията в местата за отнемане от независимост.
 Полфрийман: Съжалявам за Монов, не съм нарушител
Полфрийман: Съжалявам за Монов, не съм нарушител

Той описа своята версия за случилото се на 28 декември 2007 година

Припомняме, Джок Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийството на Андрей Монов през 2007 година , излезе предварително на независимост с решение на САС от 19 септември 2019 г .

Решението на съда за предварително освобождение на Джок Полфрийман провокира редица отрицателни реакции. Депутатите от разнообразни политически сили се възмутиха от решението. Казусът с решението за освобождение на Полфрийман сътвори напрежение и сред съдийската гилдия на Висш съдебен съвет и Съюза на съдиите в България, чийто ръководител е арбитър Калпакчиев. Отделно на това реакциите на Вътрешна македонска революционна организация с изключение на сигнал във Висш съдебен съвет стигнаха и до искане, импортирано до основния прокурор Сотир Цацаров, за отменяне на регистрацията на БХК .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР