Правосъдният министър Данаил Кирилов отмени резултата от жребия, с който

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов отмени резултата от жребия, с който
Коментари Харесай

Данаил Кирилов не допусна критична организация в съвета за съдебна реформа

Правосъдният министър Данаил Кирилов анулира резултата от жребия, с който бе запълнен състава на Гражданския съвет за наблюдаване на правосъдната промяна и върховенството на закона.

По-рано денем посредством чоп в съвещателния орган влезе сериозната към властта неправителствена организация Български институт за правни начинания (БИПИ). Гласът на работодателите трябваше да бъде Българска търговско-промишлена палата (БТПП).

По-късно обаче Кирилов разгласи, че анулира резултата от жребия, тъй като документи за присъединяване в съвета са подали единствено две неправителствени организации. Той си изяснява слабия интерер с изключителното състояние. Министър Кирилов дава нов 60-дневен период за подаване на документи за присъединяване в гражанския съвет.

Гражданският съвет ще бъде част от новия “Съвет за съгласуваност и съдействие за мониторинг на битката с корупцията и проведената престъпност, правосъдната промяна и върховенството на закона “

Той бе основан през септември 2019 година от Министерския съвет, с цел да се сътвори вътрешен механизъм, който да размени наблюдението на Европейската комисия. Неправителствените организации би трябвало да бъдат наблюдаващи в новия орган.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР