Правната комисия в Народното събрание подкрепи закриването на специализираните съдилища

...
Правната комисия в Народното събрание подкрепи закриването на специализираните съдилища
Коментари Харесай

Правната комисия подкрепи закриването на спецправосъдието

Правната комисия в Народното събрание поддържа закриването на профилираните съдилища и прокуратури. Предложението бе направено от “Демократична България “ и мина на първо четене през отрасловата парламентарна комисия с поддръжката на “Има подобен народ “, “Изправи се! Мутри вън! “ и Българска социалистическа партия.

Почти несъмнено е, че този парламент няма да може да одобри законопроекта, тъй като ще бъде разхлабен преди окончателното гласоподаване на второ четене. По неофициална информация на Mediapool главната причина за провалянето на парламентарното съвещание в сряда е била точно саботирането на тази промяна.

До края на съществуването на 45-ото Народно заседание остават най-вече три парламентарни съвещания. В четвъртък ще бъдат гледани точките, които бяха отсрочени поради проваленото съвещание в сряда.

В седмицата след Великден Народното събрание има опция да заседава на 5 и 7 май, а по-късно най-вероятно ще бъде разхлабен с насрочване на изборите за 11 юли. Изглежда невероятно планът да бъде гледан на второ четене в комисията, а след това да мине и през пленарна зала за дефинитивно приемане.

По време на дебата в правната комисия вносителят на плана Атанас Славов ( " Демократична България " ) разяснява, че профилираното правораздаване е станало известно в обществото с " поръчковите си дейности ". Коалицията предлага след закриването на профилираните органи магистрати, които работят там, да бъдат преназначени в постоянните съдилища
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР