Правната комисия в Европарламента ще разглежда искането на българската прокуратура

...
Правната комисия в Европарламента ще разглежда искането на българската прокуратура
Коментари Харесай

В ЕП ще гледат искането на прокуратурата за имунитета на Йончева

Правната комисия в Европарламента ще преглежда настояването на българската прокуратура за свалянето на имунитета на евродепутата Елена Йончева, излиза наяве от оповестения дневен ред. Заседанието ще е в четвъртък и идва година, откакто тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров изпрати писмото до Екологичен потенциал за снемането на имунитета на Йончева. Вносител на отчета е евродепутатът от " Национален фронт " Жил Лебретон.

В момента следствието против Елена Йончева е спряно поради имунитета й като член на Екологичен потенциал. Имунитетът й към този момент бе свален, когато тя бе депутат от левицата още веднъж по искане на Цацаров. Прокуратурата през 2018 година разгласи, че събрала задоволително доказателства как през 2012 година тя е направила общо сдружение с офшорка от Британските Вирджински острови, която е внесла по сметките на новата компания над 650 хиляди лева от КТБ. Офшорката е била под контрола на обвинен по делото за източване на банката, твърдяха от прокуратурата.

Въпреки че по делото за източване на трезора на няма присъда, т.е. присвояването не е потвърдено, проверяващите настояват, че Йончева е знаела или най-малко е предполагала, че парите са присвоени.

Разследването против нея стартира след сигнал на депутати от ГЕРБ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР