Правителството започва преговори за прекратяване на един от дългосрочните договори

...
Правителството започва преговори за прекратяване на един от дългосрочните договори
Коментари Харесай

Правителството ще преговаря за затварянето на ТЕЦ Контур Глобал Марица изток

Правителството стартира договаряния за преустановяване на един от дълготрайните контракти за изкупуване на ток от американската централа " КонтурГлобал Марица изток 3 ". Решението е взето на съвещание на кабинета през днешния ден.

 © БГНЕС
Дългосрочният контракт изтича през 2024 година. По данни на държавното управление обаче има индикации, че инвестицията в сдружението към този момент е изплатена. Американската компания съди Националната електрическа компания, която е съсобственик с 27% в централата.

От " По света и у нас " потърсихме за коментар компанията, само че оттова към момента не дават информация дали ще съдят България за обезщетение поради предварителното преустановяване на контракта, както и дали сдружението ще продължи да работи. По данни на компанията вложените средства в реновирането на някогашния държавен " Топлоелектрическа централа Марица изток 3 " възлизат на 1,5 милиарда лв..
 Правителството реши да приключи контракта с една от американските централи Правителството реши да приключи контракта с една от американските централи
Дългосрочният контракт изтича през 2024 година. По данни на държавното управление обаче има индикации, че инвестицията в сдружението към този момент е изплатена. Америка...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР