Правителството внася предложение до Народното събрание за отпускане на държавна

...
Правителството внася предложение до Народното събрание за отпускане на държавна
Коментари Харесай

Правителството предлага на Народното събрание да отпусне държавна парична награда на Стоянка Настева

Правителството внася предложение до Народното събрание за разпределяне на държавна парична премия на Стоянка Настева - детска музикална учителка, за изключителни достижения и цялостния й принос в региона на образованието. Това заяви пресслужбата на кабинета.

За високата професионална и всеотдайна педагогическа активност на Стоянка Настева, за нейната отдаденост към генерации български възпитаници и за цялостния й принос в региона на образованието, държавното управление предлага да й бъде предоставена пожизнено държавна парична премия посредством погашение на месечна сума в размер на 500 лв., допълниха от Министерски съвет.

Предложението за награждаването е постъпило от предприемчив комитет от Русе, формиран от народни представители, ректор и преподаватели във висши учебни заведения, шефове на учебни заведения и детски градини и други дейци в областта на образованието.
Стоянка Настева работи в региона на националното творчество, търси творби, подобаващи за децата, в това число по тематиката "Народни игри за деца ".

Участва интензивно в експериментирането и приемането на стратегии за образование и образование на децата от предучилищна възраст. Изнася голям брой открити уроци и работи по пробната тематика "Детското творчество ".

Заедно с възпитаници от Националното учебно заведение по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов " в Русе Стоянка Настева слага на сцена спектакли за деца като "Лешникотрошачката " - балът на цветята ", "Спящата хубавица ", "Цар Лъв " и други Превежда и приспособява за деца песни от международния фестивал за детски песни "Златната монета " в Италия.

За професионалната си и всеотдайна педагогическа активност Стоянка Настева получава доста награди, измежду които медал "Св. Св. Кирил и Методий_ - втора степен, "Отличник на Министерството на образованието и науката ", премията "Русе " - за обучение, написа в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР