Правителството включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти

...
Правителството включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти
Коментари Харесай

Кабинетът определи Агенцията по вписванията за стратегически обект

Правителството включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти и действия от голяма важност за националната сигурност, заяви държавната осведомителна работа след днешното съвещание на кабинета.

Управляващите стимулират решението си с това, че е нужно да се подсигурява естественото действие на организацията, което постанова преосмисляне на съществуващата система за сигурност и въвеждането на спомагателни ограничения, функции, верификационни и контролни механизми. През лятото в продължение на към 20 дни Търговският указател не работеше, като публично не бе оповестена повода за това. Проблемът докара до промяна в ръководителя на ведомството, който се наложи през есента да разгласи поръчка за покупката на още памет, с цел да не спре работата на организацията поради неналичието й.

Изграждането на такива механизми за отбрана ще стане допустимо след включването на организацията в листата на обектите от стратегическо значение. Същевременно смяната ще спомогне да бъдат подхванати всички вероятни ограничения за бързо и дейно попречване и ограничение на риска от нов срив, сходен на случилия се през август 2018 година, показват в решението си министрите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР