Правителството въвежда сериозни ограничения върху експорта OLED технологията, използвана все

...
Правителството въвежда сериозни ограничения върху експорта OLED технологията, използвана все
Коментари Харесай

Южна Корея ще пази строго OLED технологиите си от Китай

Правителството вкарва съществени ограничавания върху експорта

OLED технологията, употребена все по-широко в смарт телефоните, е от национално значение на Южна Корея (снимка: CC0 Public Domain)

Правителство то на Южн а Коре я планир а да ограничи експорта на съоръжение за OLED ( екрани с органични светодиоди) в Китай , с цел да отбрани своите напреднали технологии, заяви деловото издание Business Korea.

По-рано управлението и чиновници на южнокорейската компания Toptec бяха упрекнати от управляващите в продажба на получени от Samsung Electronics данни за технологията OLED на китайския производител BOE Technology.

След този случай държавното управление на Южна Корея реши да предприеме спомагателни ограничения за отбрана на софтуерните постижения на страната. В частност, управляващите ще лимитират експорта на съоръжение за произвеждане на OLED панели.
още по тематиката
Мярката касае основни технологии с национално значение, което значи, че фирмите ще би трябвало да имат наложително държавно утвърждение за OLED износ във всеки съответен случай.

Според корейски източници, софтуерният отрасъл преглежда условието за държавно позволение за всеки случай на износ на OLED съоръжение като фактическа възбрана на износа.

Към момента в категорията от устройства и технологии, подлежащи на експортен надзор, попадат самите OLED панели и софтуерните процеси за тяхното произвеждане, само че не и употребяваното съоръжение, което дава опция за приключване на технологии.

В допълнение към OLED оборудването, държавното управление на Южна Корея възнамерява да разшири ограничаващите ограничения и върху други основни национални технологии, в частност от химическата промишленост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР