Правителството в Украйна прие решения за подготовка на пострадалите региони

...
Правителството в Украйна прие решения за подготовка на пострадалите региони
Коментари Харесай

Правителството на Украйна отпуска средства за ремонти на пострадалите райони

Правителството в Украйна одобри решения за подготовка на потърпевшите райони на страната за зимата. Продължават тежките боеве в източната част на страната. Съединени американски щати оповестиха, че приготвят нов пакет от военна помощ за Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8519
Украинските управляващи отпуснаха 50 милиона гривни или към милион и 367 хиляди $ за незабавни ремонтни действия по инфраструктурата в Сумска област и закупуването на стотици печки за хората в Донецка област, предава БНР. 

Двойно повече средства ще получи администрацията в Полтавска област за възобновяване на системата за топлоснабдяване в град Кременчук.

Частично е възобновено отоплението в Одеска и Херсонска области, само че най-сложна остава обстановката в региона на Харков и Донецк, показват от кабинета.

В късното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски пък приказва за сложната обстановка на фронта.

" Ситуацията на фронта остава доста тежка по основни посоки в Донбас: Бахмут, Соледар, Маринка, Кременная. На земята там от дълго време не остана крепко, неповредено от снарядите и обстрела място. Окупаторите в действителност унищожиха Бахмут - още един град в Донбас, който съветската войска трансформира в обгорени руини. "

Междувременно ръководителят на администрацията на Луганска област Сергий Гайдай съобщи, че се водят тежки боеве по направлението Сватово - Кременная, само че добави, че украинските военни държат под надзор пътя, което забавя съветското нахлуване. Гайдай предвижда освобождение на цялата област през 2023 година

Вашингтон ще даде на Украйна следващ пакет от военна помощ на стойност 275 милиона $, с цел да ѝ помогне да ускори противовъздушната си защита.

Според информацията новата военна помощ на Пентагона евентуално ще включва ракети за реактивните системи за залпов огън " Хаймарс ", високопроходими джипове " Хъмви ", генератори и 155-милиметрови артилерийски снаряди.

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че войната в Украйна може да се излезе от надзор и да се трансформира във война сред Русия и НАТО. В изявление пред Норвежката радиотелевизионна компания Столтенберг сподели, че алиансът " работи ежедневно, с цел да избегне това ".

Кремъл неведнъж е упреквал съдружниците от НАТО, че на процедура вземат участие във войната, защото доставят на Украйна оръжия, образоват нейни бойци и ѝ обезпечават военна разследваща информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР