Правителството в Скопие прие договора за ново име на Македония,

...
Правителството в Скопие прие договора за ново име на Македония,
Коментари Харесай

Името на Македония: Екатерина Захариева на изненадваща визита при Зоран Заев

Правителството в Скопие одобри контракта за ново име на Македония, само че проблемите за македонския министър председател Зоран Заев и за гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас остават.

Днес за Македония отпътува министърът на външните работи Екатерина Захариева, която ще се срещне със Заев. Двамата ще гледат театрална режисура по „ Железният светилник” в Струмица.

Посещението на Захариева е първа вест за медиите в страната и поради вчерашният отвод на премиера Бойко Борисов да се срещне с президента на Македония Георге Иванов.
Гръцката „ Златна зора ” прикани за боен прелом поради името на Македония На партията е неразрешено да участва на дебата в пленарна зала за избор на съмнение против държавното управление на СИРИЗА
В Скопие и в Атина са проведени митинги против промяната на името на Македония, а в гръцкия парламент разискват и избор на съмнение към кабинета на Ципрас.

Според съперниците на контракта името съдържа опция за териториални искания към северните области на Гърция.
Правителството на Заев сподели контракта с Гърция за името И в Скопие, и в Атина се откриха недоволни, които да стачкуват
В текста със заглавие „ Окончателна конвенция за решение на различията” е заложено още Македония да се откаже от псевдоаналитичната си история и до шест месеца да прегледа статута на паметниците, които се отнасят към историята или културното завещание на Гърция.

Все още не е ясно дали договорът ще бъде подписан на следващия ден или вдругиден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР