Правителството в Шанхай възнамерява да създаде специален фонд за подкрепа

...
Правителството в Шанхай възнамерява да създаде специален фонд за подкрепа
Коментари Харесай

Китай създава фонд от 14 млрд. долара за проекти с изкуствен интелект

Правителството в Шанхай има намерение да сътвори специфичен фонд за поддръжка на планове в региона на технологиите, свързани с потреблението на изкуствен интелект в размер на към 100 милиарда юана (около 14,6 милиарда долара). Това заяви заместник-генералният секретар на шанхайската администрация Ма Чунлей на Световната конференция за изкуствен интелект.
Основните планове и платформи, разработващи технологии за изкуствен интелект, ще получат финансова поддръжка в размер до 100 милиона юана (14,5 милиона долара), а съответните предприятия ще имат достъп до бази данни в области като обучение, опазване на здравето и туризъм, съобщи БГНЕС.
" Необходимо е Шанхай да се възползва от опциите, основани от промишлеността на изкуствения разсъдък, както и да се възползва изцяло от преимуществата на мегаполиса, като да вземем за пример научните проучвания, съществуването на гений, бази данни и административна поддръжка за поощряване на нови технологии с изкуствен интелект ", цитира ТАСС речта на оглавяващия администрацията.
Създаването на този фонд е част от програмата на управляващите в Шанхай за основаване на " град на бъдещето " и създаване на стопанска система, учредена на работата на високотехнологичните промишлености. През 2016 година държавното управление на КНР поддържа плана за трансформиране на Шанхай до 2020 година в международен софтуерен и иновационен център. За да се реализира това, градските управляващи са подхванали разнообразни ограничения, ориентирани към поощряване на иновационни планове, научноизследователска работа, рационализиране на механизма на пазара за комерсиално внедряване на научни достижения, както и към основаване на по-благоприятни условия за привличане на гении, в това число и от чужбина, в областта на високите технологии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР