Правителството в оставка ще изпрати утре Плана за възстановяване и

...
Правителството в оставка ще изпрати утре Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Правителството в оставка изпраща Плана за възстановяване в Еврокомисията утре

Правителството в оставка ще изпрати на следващия ден Плана за възобновяване и резистентност в Европейската комисия. Това разгласи настоящият министър председател Бойко Борисов по време онлайн включване във Фейсбук от среща на ГЕРБ. Планира се преди този момент документът да бъде гласуван от членовете на кабинета в оставка на следващия ден.

Срокът, който Европейска комисия сложи за изпращането на националните проекти, съгласно които ще се разпределят евросредствата, е краят на април.

България ще получи 12,6 милиарда лева безплатни средства и още толкоз под формата на заеми. Вчера вицепремиерът Томислав Дончев изясни, че тези 12,6 милиарда лева са една четвърт от цялото финансиране, което страната ще получи до 2030 година Две трети от тези 12,6 милиарда лева би трябвало да се договорят първите две години, добави той. Дончев съжали, че плануваните разноски за саниране в Плана са единствено 16%, като съгласно него по това перо би трябвало да се изхарчат още пари.  

Междувременно през днешния ден в парламентарната Комисия по бюджет и финанси стратегическият документ ще бъде обсъждан за първи път от новия парламент.

Представители на новите партии в Народното събрание подлагаха на критика проекта, че в него няма дълготрайна тактика за качествена промяна на българската стопанска система.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР