Правителството в оставка на Марио Драги и американският производител на

...
Правителството в оставка на Марио Драги и американският производител на
Коментари Харесай

Италия и Intel избраха региона на Венето за завода за чипове

Правителството в оставка на Марио Драги и американският производител на чипове Intel са избрали град Вигазио, намиращ се в североизточния район Венето, за построяването на нов цех за чипове в страната, оповестиха пред Reuters двама източници, осведомени с договарянията. Според източниците двете страни са изготвили в детайли съглашение при започване на септември, само че няма да бъде направено обществено изказване, преди да бъде разгласен резултатът от изборите в неделя. Засега първите резултати демонстрират, че десният блок има нужното болшинство, с цел да завоюва парламентарните избори, с сред 41 и 45% от гласовете. Така страната ще има крайнодясно правителсто, невиждано от Втората международна война.

Град Вигазио е предпочетен пред този в региона в Пиемонт, защото е ситуиран наоколо до прохода Бренер, който е най-често употребяваната пътна връзка сред Средна Европа и Италия. Един от източниците прибавя, че обектът е добре обвързван с Германия и по-специално с град Магдебург, където Intel ще построи два завода за общо 17 милиарда евро.
Част от по-мащабен проект
Инвестицията на Intel в Италия е част от по-мащабния проект за вложение на 80 милиарда евро за създаване на индустриален потенциал в Европа, който компанията разгласи през март. Първоначалната инвестиция в италианската фабрика е към 4.5 милиарда $, като се чака с времето тя да нарасне. Intel съобщи, че италианският цех ще сътвори 1500 работни места плюс спомагателни 3500 работни места при доставчиците и сътрудниците. Дейността му се чака да стартира сред 2025 и 2027 година Източниците не са дали спомагателна информация по отношение на присъединяване на италианското държавно управление, само че в края на март Reuters заяви, че то е склонно да финансира до 40% от общата инвестиция на Intel в страната.
Реклама
За да подтиква локалното производството на чипове, Рим също по този начин води договаряния и с френско-италианската STMicroelectronics, тайванските производители на чипове MEMC Electronic Materials Inc и TSMC, както и с израелската Tower Semiconductor, която Intel закупи по-рано тази година.
Преговори с новото държавно управление
Според източниците, околните съветници на Драги се стремят да стартират скрити договаряния с евентуалните си приемници, с цел да избегнат всевъзможен риск договорката да бъде оспорена от новото държавно управление на Италия. Те също по този начин прибавиха, че изборът на мястото е извънредно сензитивен от политическа позиция. Държавното присъединяване в капиталовата стратегия на Intel наложително би трябвало да бъде споделено със идващото държавно управление, преди вероятно да бъде подписана каквато и да е договорка, декларира един от източниците, като прибавя, че Драги може да остави идващото държавно управление да заяви новината.
Свързани публикации Спадът в търсенето на чипове е сигнал за закъснение на международната стопанска система 25 септември 2022, 10:55 Samsung Electronics влага 5 милиарда $, с цел да стане въглеродно неутрална компания до 2050 година 18 септември 2022, 11:27 Рекордната антитръстова санкция за Гугъл беше доказана от съда 15 септември 2022, 17:20 Структурата на международните вериги за доставки се трансформира 12 август 2022, 06:32 Руските оръжия не престават да употребяват западни технологии 10 август 2022, 08:15 Intel и Италия са покрай договорка за 5 милиарда $ за фабрика за чипове 8 август 2022, 12:50 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР