Правителството в оставка е провело днес последно заседание съобщават от

...
Правителството в оставка е провело днес последно заседание съобщават от
Коментари Харесай

Последно заседание на кабинета в оставка - още 150 млн. за общини и министерства

Правителството в оставка е провело през днешния ден последно съвещание оповестяват от държавната осведомителна работа.

Решено е Минималната заплата за учител във висше учебно заведение да се усили със задна дата от 1300 на 1500 лв. със задна дата от 1-ви юли, като за задачата са отпуснати още 20 милиона лв. за възнагражденията на университетския състав в 33 държавни университети.

Правителството утвърди разпределението на спомагателните 150 млн. лв. от актуализацията на бюджета за общини и министерства, които финансират просветителни институции. Средствата са за увеличение на възнагражденията и за компенсиране на нарасналите разноски за прехрана и храна в системата на предучилищното и учебното обучение. С част от тях от 1 септември 2022 година ще бъдат увеличени заплатите на учителите с 5%, а на непедагогическия личен състав в детските градини и учебните заведения - с 4 на 100.

Общините ще получат 102,3 млн. лева, Министерството на образованието и науката - 10,4 млн. лева, Министерството на културата -1,4 млн. лева и Министерството на младежта и спорта- 400 хиляди лева

Също от 1юли се усилват докторантските стипендии от 750 на хиляда лв., отпуснати са 5,2 милиона лв. на държавните висши учебни заведения и научните организации.

Кабинетът Петков е решил още близо 400 милиона лв. от бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството да се обезпечат за целево финансиране на общински планове за ВиК, пътища, техническа и обществена инфраструктура.

Следва служебният министър да подпише контракти с общините за осъществяване на плановете, като те ще се финансират 30% предплатено, а останалите средства ще се изплащат от време на време след показване на документи за осъществени действия.

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на стопанската система и промишлеността за 2022 година за потребностите на Комисията за отбрана на потребителите в размер на 99 600 лв..

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР