Правителството в Мадрид прие указ, с който забранява на работодателите

...
Правителството в Мадрид прие указ, с който забранява на работодателите
Коментари Харесай

Испания забрани да се съкращават служители заради коронавируса

Правителството в Мадрид одобри декрет, с който не разрешава на работодателите да редуцират личен състав по аргументи, свързани с COVID-19, заяви в. " Ла вангуардия ".

Мярката е краткотрайна и се свежда до възбрана да се цитират форсмажорни условия, механически, организационни и индустриални аргументи, в които да се съзира връзка с ковид, причиняващ инфекцията.

Заетостта би трябвало да резервира релативно устойчиво равнище по време на сегашната рецесия, счита държавното управление. " Никой няма право да се възползва от обстановката, с цел да редуцира. Забраната влиза в действие от през днешния ден. " Зад нея се крие и задачата да се употребява специфичен механизъм за техническо " преустановяване " на заетостта (известен със съкращението ERTE), към този момент засегнал над 1.5 млн. души - за тях кабинетът планува специфични ограничения.

Удължава се силата на договорите, регламентиращи краткотрайна претовареност - те не могат да изтекат преди края на рецесията. Продължителността им ще се удължава. " С извинението на ковид не може да се приключват, ще продължат (до) момента, в който сме минали през рецесията, " сподели министърът на труда Йоланда Диас, съобщи изданието.

Решението на държавното управление на социалиста Педро Санчес и съдружните му сътрудници, крайнолевите " Подемос ", пристигна, откакто водачите на най-големите синдикати в страната предизвестиха за упования над милион чиновници да изгубят работата си. "

От планувания милион към две трети се оказват безработни, тъй като е изминал краткотраен трудов контракт.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1165)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР