Правителството в Гърция няма да облекчава ограниченията, наложени като мярка

...
Правителството в Гърция няма да облекчава ограниченията, наложени като мярка
Коментари Харесай

В Гърция няма да облекчават COVID мерките

Правителството в Гърция няма да облекчава рестриктивните мерки, наложени като мярка против коронавирусната пандемия. Властите са в подготвеност да активизират частни клиники за настаняване на болните с COVID-19. По последни данни в южната ни съседка носители на английския вид на вируса са над хиляда души.
Епидемиологичната конюнктура - броят на инфектираните и разпространяването на новия вид на вируса, не разрешава анулация на ограничаващите ограничения, обявиха през днешния ден пред медиите лекари от гръцкия щаб за надзор на разпространяването на COVID-19, съобщи
Очаква се през днешния ден държавното управление да разгласи още най-малко две седмици удължение на карантината в област Атика, където живеят над четири милиона души.
В още няколко области в Гърция има съществено нарастване на приетите в болница. Почти няма места в Коронавирус отделенията на лечебните заведения в гръцката столица. "Мобилизирайте неотложно частните клиники ", приканиха от опозицията в Народното събрание.
Очакваше се от 1 март да отворят комерсиалните обекти с предваритeлно непокътнат час за извършване на покупки, само че и това няма да се случи. Ресторанти и кафенета остават затворени.
Запазва се също вечерният час от 21 часа, а през почивните дни - от 18 часа.
По време на диспути в Народното събрание опозицията нападна премиера Мицотакис с обвинявания, че няма проект за реакция против пандемията и с безконечен локдаун унищожава стопанската система на страната.
Министерството на здравеопазването на Гърция осведоми, че броят на имунизираните против Коронавирус в страната наближава един милион.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР