Правителството в Атина обвини някои от неправителствените организации, които работят

...
Правителството в Атина обвини някои от неправителствените организации, които работят
Коментари Харесай

Гръцките власти считат, че има много НПО, които карат бежанците в страната да се бунтуват

Правителството в Атина упрекна някои от неправителствените организации, които работят с бежанци, че оказват помощ на трафикантите и подтикват мигрантите към протести, оповестява БГНЕС, базирайки се на Deutsche Welle.
" Има пиявици, които вършат пари от нещастието на тези хора ", сподели заместник-министърът на вътрешните работи Йоргос Кумуцакос. По думите му, около законната работа на лекари, юристи и доброволци, които работят с бежанците в лагерите на гръцките острови, има и други хора, които не са толкоз доброжелателни.
" Има цяло съзвездие от съмнителни НПО-та. Тяхната активност способства за незаконната имиграция ", счита Кумуцакос.
Според публикуван предходната седмица декрет, всички неправителствени организации ще преминат инспекция от държавните институции. Тя ще изисква да уточнят каква е задачата им и от кое място получават финансиране.
По публични данни на гръцките управляващи, повече от 400 НПО-та работят в области, свързани с мигрантите по гръцките острови. По-малко от 90 имат формалното утвърждение на управляващите. В същото време има лист от най-малко 35 лица, свързани с НПО-та, които в действителност оказват помощ на трафикантите от Турция да транспортират мигранти до гръцките острови.
Според локалните управляващи на остров Лесбос, някои от НПО-та извиват ръцете на жителите на острова да им дадат чартърен парцели или аграрни площи. Ако не се подчинят, заплашвали с заличаването на овощни градини и друга благосъстоятелност.
От лятото насам броят на мигрантите, които идват в Гърция, се усили доста - от 1846 на месец до 10 551. Пристигащите са доста повече от хората, които Гърция праща назад в Турция според съглашението за надзор на бежанците сред Анкара и Европейски Съюз.
Какво става в Гърция поради мигрантите - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР