Правителството утвърди годишните разчети за средствата от ЕС за Държавен

...
Правителството утвърди годишните разчети за средствата от ЕС за Държавен
Коментари Харесай

3 млрд. лв. влизат в земеделието през 2019 г.

Правителството утвърди годишните планове за средствата от Европейски Съюз за Държавен фонд „ Земеделие “ за 2019 година Планирани са общо 2,99 милиарда лева за финансиране на директните заплащания на повърхност, пазарните ограничения, Програмата за развиване на селските региони и Програмата за морско дело и риболовство. От тях 2,69 милиарда лева са за сметка на Европейски Съюз, а 300 млн. лева са от националния бюджет.

985,9 млн. лева са планувани за развиване на селските региони. Основно заплащанията ще са ориентирани по размер 4 „ Инвестиции в материални активи “, мярка 6 „ Развитие на стопанството и стопанската активност “, мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “ и мярка 19 ЛИДЕР.

По линия на директните заплащания от ПРСР са заложени 274,6 млн. лева, които ще обгръщат направленията агроекология и климат, биологично земеделие и Натура 2000.

1,554 милиарда лева са избрани по схемата за единно заплащане на повърхност, както и за обвързани с производството заплащания за животни, плодове, зеленчуци и други. По Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година са разчетени 38,8 млн. лева

135,5 млн. лева са за пазарни ограничения, включително за Националната стратегия по пчеларство, схемите „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “, Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш и др.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР