Правителството ще удовлетвори исканията на превозвачите и ТОЛ системата ще

...
Правителството ще удовлетвори исканията на превозвачите и ТОЛ системата ще
Коментари Харесай

След среща с Борисов превозвачите се отказаха от протеста

Правителството ще удовлетвори настояванията на превозвачите и ТОЛ системата ще започва с по-ниски цени. В обсега на ТОЛ системата ще влизат единствено автомагистралите и първокласните пътища, а второкласните ще отпаднат.

Това стана ясно след среща на протестиращите превозвачи с премиера Бойко Борисов, която продължи 3 часа.

Превозвачите оповестиха, че плануваният митинг за 13 януари се отсрочва, откакто са били реализирани тези договорености.

Уговорката сред държавното управление и протестиращите е ТОЛ системата да проработи от 1 март и в границите на 3 месеца да действа съгласно препоръчаните от превозвачите цени, които са по-ниски от признатите. След 3 месеца ще се организира нова среща, с цел да се направи разбор дали по тези цени се генерират задоволително доходи. Ако това не е по този начин, ще бъдат контрактувани нови цени.

Правителството е планувало от ТОЛ системата 450 млн. доход за 2020 година, като съгласно превозвачите това ще бъде реализирано и с техните цени.-->

Те не съумяха да кажат тъкмо с какъв брой се редуцират цените, само че дадоха образец с тежкотоварни коли с най-висока екокатегория, за който цената ще падне от 18 ст. на 11 ст. 

В понеделник щяло да има повече конкретика за препоръчаните от превозвачите нови цени, когато бъдат пуснати за публично разискване, изясни Петя Аврамова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР