Правителството ще подпомогне с по 5 минимални работни заплати и

...
Правителството ще подпомогне с по 5 минимални работни заплати и
Коментари Харесай

1000 български музиканти ще получат 4350 лева

 Правителството ще подкрепи с по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях всеки един от музикалните създатели на свободна процедура у нас като еднократна помощ в изискванията на пандемията, оповестяват от прсцентъра на Министерски съвет.

Това значи, че към 1000 музиканти ще получат 4350 лв. (3250 лв. плюс 1100 лв. осигуровки) като за задачата са планувани 4 267 000 лв.. Средствата ще бъдат обезпечени от Министерския съвет още идната седмица пое ангажимент министър председателят на среща с Рут Koлева, Орлин Павлов, Росен Ватев и Марина Василева, които показаха настояванията на музикалните създатели на свободна процедура в България.

Обезщетението се отпуска за интервала на пандемията, в който музикалният отрасъл е претърпял най-сериозни загуби. Министър-председателят увери присъстващите музиканти, че се работи по правене на механизъм за компенсиране в изискванията на ковид, който е предоставен за осъществяване на министъра на труда и обществената политика.

По време на срещата бяха сложени и други съществени претенции на музикалния бранш – смяна на Закона за радиото и малкия екран, в който да се заложи наложителна квота за лъчение на българска музика като изискване за приемане на лиценз и основаване на професионален указател на музикалния бранш.

Относно правенето на указател на изпълнителите от музикалния отрасъл министър председателят Борисов разяснява, че това е задача, която би трябвало да се извърши взаимно от министъра на културата и самите музикални реализатори.

Министър-председателят акцентира, че ще бъде основана наложителна квота за лъчение на национална музика в българските държавни и частни радиа като това ще бъде заложено за осъществяване при идващ управнически мандат.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР