Правителството създава надежди, независимо от странния начин, по който се

...
Правителството създава надежди, независимо от странния начин, по който се
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Пеевски от „Кой“ стана „Свой“

Правителството основава очаквания, без значение от странния метод, по който се стигна до него и очевидното съществуване на вътрешни скрити проблеми. Но въпреки всичко това е някакъв късмет.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria някогашният президентски консултант проф. Александър Маринов.

Но има редица учредения да се съмняваме дали той ще бъде оползотворен. Това е коалиция, основана в фрапантно несъгласие с предизборните задължения на партиите. Това постоянно е проблем. Колкото и да се пробват да се преценяват хората, всеки има едно на разум кой ще заплати цената. Кой ще пострада повече в този момент не можем да кажем. Съдейки по изтеклите записи от съвещанието на Политическа партия имаме задоволителна визия какви са били желанията на едната част от обединението. Винаги има подозрение, че те ще се опитат да създадат това. Има и невидимо обществени претекстове - с цел да накараш Народното събрание да проработи, би трябвало основният прокурор да желае имунитети. В момента, в който отпадне тази опасност, тогава ще забележим по какъв начин ще продължат нещата.

Ясно е, че при този фрапантен завой и на едните, и на другите, имат потребност от общ зложелател. Но в прочут смисъл те имат съображение да се боят от президента, тъй като той е огромният печеливш от това държавно управление. Основните му съперници - старите от ГЕРБ и новите от Политическа партия - започнаха един доста опасен ход, който ще ги дискредитира в очите на огромна част от обществото, изключително в случай че не бъдат реализирани бързи и основни резултати, което не е елементарно. Единственият, който може да капитализира е той.

Доколкото познавам президента, в случай че това държавно управление стартира да реализира резултати, считам, че той ще откри метод да поправя мнението си. Ако пък се случи нещо, което удостовери неговите подозрения, тогава считам, че ще бъде още по-рязък.

Движение за права и свободи играят своята игра ловко. От една страна гледат да не се ангажират директно с изпълнителната власт. Заявяват, че ще вземат участие в правосъдната промяна, само че напомням едно изказване на Карадайъ, че ГЕРБ и ПП-ДБ са отишли при тях да ги молят за подпомагане за правосъдната промяна, която Движение за права и свободи е предложила. Тоест на този стадий се приказва доста общо за правосъдна промяна. Каква правосъдна промяна? Какво тъкмо и каква е гаранцията, че ще се реализира единодушие? Пеевски беше въплъщение на сакралния въпрос „ Кой? “ Сега този въпрос има своя отговор - „ Свой “. И това не е инцидентно.

Вината за влизането на Ангел Христов в България е нечия лична, не може да се обобщава, че е на службите. Тези служби от дълго време са обект на засилен политически напън за преодоляване. При прокуратурата е същото.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР