Правителството, съставено с втория мандат в рамките на 49-то Народно

...
Правителството, съставено с втория мандат в рамките на 49-то Народно
Коментари Харесай

Обсъждани ли са министерски постове за Георги Свиленски и Гроздан Караджов при преговорите за първия мандат?

Правителството, формирано с втория мандат в границите на 49-то Народно заседание, пое ръководството на страната. Министрите от служебния кабинет предадоха властта на новоизбраните си сътрудници. Появи се обаче въпросът - имало ли е оферти към Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ за министерски постове, за държавно управление с първия мандат.

Подробности вижте във включването на Вера Александрова

Остри реплики сред ГЕРБ-СДС от една страна и Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ от друга прозвучаха тази заран на първото съвещание на Народното събрание след избора на постоянно държавно управление.

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС сподели, че при договарянията за сформиране на държавно управление с първия мандат на ГЕРБ-СДС, с изключение на програмата и целите, са обсъждани и съответни имена за министри. Като образец тя уточни, че е обсъждано името на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия за министър на районното развиване и благоустройството. Вчера водачът през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Гроздан Караджов от Има Такъв Народ е обсъждан за министър на превоза.

" Преговорите бяха в много напреднала фаза. Обсъждани бяха на разнообразни равнища и с разнообразни преговорни групи имена на министри, в това число и на господин Свиленски. Разбира се, тези неща не бяха контрактувани. Не споделям, че това е било дефинитивно решение. Казвам, че в другите стадии на договарянията е имало разнообразни имена, които бяха подавани в преговорните екипи и бяха обсъждани за разнообразни ведомства и министерства ", сподели Деница Сачева.

Днес и Свиленски, и Караджов отхвърлиха това да е правилно.

" Никога Българска социалистическа партия не е говорила за министри и министерства. Никога не е спрягала въпросните имена. Още повече, аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да е било министър. Интригите, които се пробва да вкарва Борисов, са само да отклони вниманието ви от претенции му имунитет и от безпринципната коалиция на позора, която сформираха с Политическа партия ", съобщи Георги Свиленски от ПГ на " Българска социалистическа партия За България ".

" Това дали някой е разговарял с мен за министерски пост при първия мандат на ГЕРБ? Не! Никой не е разговарял с мен на тази тематика. И нито Слави Трифонов, нито Тошко Йорданов са разговаряли на такава тематика ", сподели Гроздан Караджов от ПГ на Има Такъв Народ.

Вчера водачите на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ Корнелия Нинова и Слави Трифонов също отхвърлиха това да е правилно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР