Правителството реши да приеме оферта за придобиване на радио-комуникационно оборудване

...
Правителството реши да приеме оферта за придобиване на радио-комуникационно оборудване
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска над 190 млн. лева за модернизация на армията

Правителството реши да одобри оферта за придобиване на радио-комуникационно съоръжение за 35 милиона лв.. Така се попълня неналичието на цялостна система за връзката сред българските танкове и бронирани машини в армията, които са придобивани във времето. 

Други 60 милиона лв. държавното управление обезпечи за пазаруване на бронирани и високопроходими коли за Силите за специфични интервенции. Отпускат се и 99 милиона лв. за рационализация на танковите формирования Т-72.

Разходите по трите плана за рационализация на армията са част от капиталовата рамка на тазгодишния бюджет.

В началото на държавното съвещание през днешния ден министър-председателят Кирил Петков уточни, че след провелия се през вчерашния ден при президента Консултативен съвет за национална сигурност се е обрисувало, че в отбранителния бранш има " необикновено огромни язви ". " В бранш " Отбрана "  ситуацията е доста неприятна, дефицитите са големи. Това го виждаме, за жалост, във всеки един от останалите сектори, по тази причина проектът на държавното управление е да има и актуализация на бюджета на шестия месец ", изясни Петков.

" Обследваме всички дефицити, както го направихме за защитата, и вършим актуализация след шест месеца. Ще използваме тези шест месеца, с цел да сме сигурни, че този разпад, който се е случвал през годините, в този момент влиза в надзор ", добави той. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР