Правителството разкри тежкото наследство, олигархичния модел на управление, разрухата в

...
Правителството разкри тежкото наследство, олигархичния модел на управление, разрухата в
Коментари Харесай

Румен Радев: За съжаление политическата класа не възприе модела на служебния кабинет

" Правителството разкри тежкото завещание, олигархичния модел на ръководство, разрухата в обществените проблеми, пресече голям брой корупционни схеми, беззаконието в огромните инфраструктурни обекти и се опълчи на модела на превзетата страна " - това регистрира президентът Румен Радев за отиващия си длъжностен кабинет.

Преди да разгласи измененията в състава на новия, президентът очерта свършеното досега и благодари за него: " Можем да погледнем с задоволство към месеците, с които носехте отговорност за ръководството на страната. Проведохте почтени избори, намалявайки фрапантно купения и корпоративния избор. За пръв път имахме избори с всеобщ машинен избор ".

" Благодаря ви, че на процедура доказахте концепцията ми, че е допустимо единодушие. С активността си вие върнахте доверието в институцията. За страдание, политическата класа не възприе модела на служебното държавно управление. За първи път в своята история България е в обстановка едно служебно държавно управление да наследява друго ", посочи президентът.

Радев означи и че е реализиран рекорден стопански растеж на приходите и исторически ниска безработица.

" След 13 година политическо безхаберие, актуализирахме пенсиите и изведохме пенсионерите над линията на беднотия. Планът за възобновяване и резистентност от насипно положение бе преведен във тип, подготвен за внасяне в Европейската комисия. Служебното държавно управление овладя хаоса в рецесията с COVID-19 и провежда старта на образователната година ", похвали още служебното държавно управление Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР