Правителството разкри разрухата в социалните системи, беззаконието в инфраструктурните проекти,

...
Правителството разкри разрухата в социалните системи, беззаконието в инфраструктурните проекти,
Коментари Харесай

Радев към министрите: Срещу вас ще се хвърлят парите, медиите и влияние на хората, които имат държавата за своя бащиния

Правителството разкри разрухата в обществените системи, беззаконието в инфраструктурните планове, сезира прокуратурата за злоупотреби. Прекрати рекета върху бизнеса и задвижи контрола на страната. Постигат е рекорден връх на приходите и рекордно ниска безработица. След 13 години политическо безхаберие актуализирахме пенсиите.

Реформата в ТЕРБ приключи унижението над хиляди български жители. Приведе се Плана за резистентност във тип, подготвен за Европейски Съюз. Защитихме последните девствени плажове на нашето Черноморие. Спряхме вноса и изгарянето на нездравословни боклуци. Овладя хаоса с ковид-19. Разкри нередностите при създаване на национална детска болница.

Уважаеми министри, доказахте, че е допустимо демократично единодушие сред родолюбиви хора от разнообразни хоризонти на България. това е капитал за политическото бъдеще на страната. Вие върнахте част от доверието на българите в институциите.

За страдание политическата класа не одобри модела на служебното държавно управление и не можа да излъчи кабинет. За първи път едно служебно държавно управление наследява друго.

Ви се сблъскахте с тежкото завещание на превзетата от олигархията страна. Разбрахте, че възобновяване изисква време. Срещу вас ще се хвърлят парите, медиите и въздействие на хората, които имат страната за своя бащиния.

Ще ви провеждат митинги, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на остарялата власт. Но вие към този момент доказахте, че имате характера освен да се изправите против тежкото завещание, а и да работите за бъдещето на България.

Върху вас ще се изсипят следствията от десетилетия на безхаберие, на застой, корупция и непросветеност в разнообразни области – като рецесията в енергетиката и цената в тока, като хаоса и неналичието на правда в пътното строителство, като компрометираната още първоначално имунизация.

Очаквам от вас, наред с подсилване на държавността, ви да продължавате с рационални стъпки за излизане ок рецесията. Да работите с мисъл за бедните и слабите, да набележите явен небосвод за рационализация на страната. Моят избор още веднъж е върху вас. Назначавам служебно държавно управление от през днешния ден.

Стефан Янев взе думата:

Благодаря на президента Радев за доверието. Обещавам то да бъде целесъобразно по най-хубавия метод. Благодаря на сътрудниците за работата в екип и за добре свършената работа. Новият кабинет и неговите отговорности могат да бъдат фокусирани в организация на почтени и транспарантни избори. Изборите са пиедестал на демокрацията. Важно е да имаме градивна настройка на политическото пространство. Нуждаем се от държавно управление, което да прави промени да предлага смислени визии, подкрепени с нужните законодателни начинания. България се нуждае от устойчива вероятности. Следващите месеци няма да се леки. Необходими са още повече старания, по този начин, че проблемите да се вземат решение. Това, което ни стимулира е отговорност. Разбира се, както за служебния кабинет, който завърши, по този начин и за актуалният. Оценката ще дадат българските жители. Обществото е най-хубавият съдник. Каузата е една-това е България и нейното благоденствие.

След това новите служебни министри се заклеха, че ще работят в името на България. Направиха си и обичайната обща фотография.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР