Правителството прие решение за утвърждаване на годишните разчети на сметката

...
Правителството прие решение за утвърждаване на годишните разчети на сметката
Коментари Харесай

С 2,91 млрд. лв. ще се финансират земеделски програми

Правителството одобри решение за одобряване на годишните планове на сметката за средствата от Европейския съюз на Държавен фонд „ Земеделие “ за 2018 година

Планирани са общо 2,91 милиарда лв. за финансиране на директните заплащания на повърхност, пазарните ограничения, Програмата за развиване на селските региони и Програмата за морско дело и риболовство. От тях 2 636 703 700 лева са за сметка на Европейски Съюз и 275 890 800 лв. – от националния бюджет, оповестиха от държавната пресслужба.

857,9 млн. лева са планувани за развиване на селските региони. Основно заплащанията ще се ориентирани по размер 4 „ Инвестиции в материални активи”, мярка 6 „ Развитие на стопанството и стопанската активност “, мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “ и мярка 19 ЛИДЕР.

По линия на директните заплащания са заложени 319,8 млн. лева, които ще обгръщат направленията агроекология и климат, биологично земеделие и Натура 2000. 1 551,4 млн. лева са избрани по схемата за единно заплащане на повърхност, както и за обвързани с производството заплащания за животни, плодове, зеленчуци и други. По Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година са разчетени 38,3 млн. лева по ограниченията 1.7 „ Добавена стойност, качество на продуктите и потребление на нежелания улов”, 1.8 „ Инвестиции за усъвършенстване на инфраструктурата в рибарските пристанища “ и 2.2 „ Продуктивни вложения в аквакултура”, мярка 4.2 „ Изпълнение на тактиките за ВОМР “ и мярка 5.4 “Преработване на продуктите от лов на риба и аквакултури “.

145,2 млн. лева са планувани за пазарни ограничения, в това число и за Националната стратегия по пчеларство, скица „ Училищен плод”, скица „ Училищно мляко “, Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш, преструктуриране на лозовите масиви, промоционални стратегии, възобновявания при експорт и други схеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР