Правителството прие решение за проучване на възможностите за осигуряване на

...
Правителството прие решение за проучване на възможностите за осигуряване на
Коментари Харесай

България ще подпомогне с ваксини Северна Македония

Правителството одобри решение за изследване на опциите за обезпечаване на ваксини против COVID-19 за страни от Западните Балкани и Източното партньорство. Това ще стане допустимо след обезпечаването на българските потребности, при съблюдаване на процедурите на страните за това и изискванията на предварителните съглашения, подписани сред Европейската комисия и производителите на лекарствени артикули.

"Правим го с най-чисто сърце. Правим го за живота и здравето на нашите най-близки съседи ", е декларирал министър председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов е показал, че задачата на решението е реализиране на взаимност в изискванията за излизане от пандемичната рецесия.

Министърът на опазването на здравето на Република Северна Македония Венко Филипче е декларирал, че страната му е извънредно признателна на държавното управление на България в тези сложни времена. „ За нас това е огромна благодарност. Изключително значимо е да имаме достъп до ваксини. Трябва да си оказваме помощ и да бъдем положителни другари. Изказвам огромна признателност от името на цялото държавното управление на Република Северна Македония, “ е допълнил Венко Филипче, представен от държавната пресслужба.

След съвещанието на кабинета двамата здравни министри са подписали Писмо за желание сред здравните министерства на България и Република Северна Македония. Страните са постигнали единодушие, че в комплицираната все още епидемиологична конюнктура, провокирана от COVID-19, опазването на здравето на хората е от първостепенна грижа за всяка страна, заради което и двете страни са показали, че при опция и следващо подписване на интернационалните договорености, ще положат старания за съдействие и съгласуваност и в битката с COVID-19, в това число за изследване на опциите за застраховане на потребностите от ваксина и за обезпечаване на ваксини против COVID-19 за жителите на Република Северна Македония.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР