Правителството прие Решение за приемане на Закон за изменение и

...
Правителството прие Решение за приемане на Закон за изменение и
Коментари Харесай

Правителството реши да закрие Държавното предприятие „Държавна петролна компания”

Правителството одобри Решение за приемане на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавните запаси и военновременните ресурси.

С него се цели Държавното дружество „ Държавна петролна компания“ да бъде закрито.

Направените разбори сочат, че съществуването на Държавното дружество „ Държавна петролна компания“ (ДП ДПК) е изцяло голословно от позиция на отбраната на държавния интерес, публичния интерес, икономическата логичност и отбраната на конкурентния пазар на горивата в България.

Участието на държавна компания на пазара на горива и проектите на Директива за птиците ДПК да построява и оперира бензиностанции са изцяло голословни от пазарна позиция. Реалистична икономическа успеваемост също не може да бъде аргументирана, заради обстоятелството че навлизането на подобен вид пазар е съпроводено със съществени пазарни бариери, за превъзмогването на които държавната компания няма нито експертиза, нито човешки или финансов капитал.

В изискванията на свободен пазар страната не би могла да доближи нужната мащабност и потенциал, с цел да бъде стопански ефикасна при мощно конкурентния пазар, в който оперират интернационалните корпорации с дълголетен опит на световно равнище. В този подтекст упоритостите за основаване на Директива за птиците ДПК за повлияване на пазара на горива на дребно не са стопански издържани и биха довели само до загуба на обществени средства.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР