Правителството прие решение за изграждането на модерна пътна инфраструктура от ...

Правителството прие решение за изграждането на модерна пътна инфраструктура от

След протестите, ще се прави път до Видин

Правителството одобри решение за построяването на съвременна пътна инфраструктура от Видин до София. Оптимистичният сюжет е пътят, който в огромната си част ще е автомагистрала, да бъде разграничен на 6 сектора и да е подготвен през 2021-ва година.
Решението е обвързвано с обещанията на държавното управление след среща с протестиращите жители от област Видин, заяви националното радио.

В наличието на инициативния комитет от протестиращите жители от Видин, държавното управление взе решението, с което сложи периоди за построяването на модерния път, който в сектори ще е автомагистрала, а в правата Мездра - Ботевград и най-тежките сектори ще е скоростен път. Част от средствата ще дойдат от бъдещи доходи от ТОЛ такси, изясни районният министър Николай Нанков.

За другото гледище на протестиращите - тунел под прохода Петрохан, държавното управление одобри решение, с което поддържа плана, само че поради липса на пари, тунелът ще се разгласи на концесия, сподели министър председателят Бойко Борисов:

„ Държавата го приготвя за концесия. 1,6 милиарда ще отидат. Тунел под Петрохан - няма финансово-икономическа аргументация все още, по тази причина се разбрахме да го предлагаме на вложители, които идват в България. Държавни пари все още не можем да обещаем, можем да обещаем да подготвим всички процедури, които и сега вървят “.

Източник: frognews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg