Правителството прие решение за административно-териториална промяна в община Поморие, с

...
Правителството прие решение за административно-териториална промяна в община Поморие, с
Коментари Харесай

Каменар става квартал на Поморие

Правителството одобри решение за административно-териториална смяна в община Поморие, с което село Каменар става квартал на Поморие.

В града, който е и административен център на Общината, са съсредоточени системите на публично обслужване, има развита здравна мрежа, културни институции , градски превоз, детски и образователни заведения и други, оповестиха от държавната осведомителна работа.

С присъединението на селото ще може да се усъвършенства транспортната скица, обслужваща двете обитаеми места и ще се усъвършенства достъпът на популацията до здравни, просветителни, обществени, културни и административни услуги, предлагани в общинския център на ежедневна база.

Повече хора ще имат опция да получават по-качествени услуги и ще могат да вземат участие интензивно в решаването на въпроси за взаимното развиване на двете обитаеми места и на района.

Проектът на Общ организационен проект за територията на община Поморие с обсег на всички обитаеми места и техните землища е в процедура по одобрение . Той планува разширение на строителните граници на Каменар и разширение на индустриалната зона южно от селото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР