Правителството прие постановлението, с което се определя организацията и координацията

...
Правителството прие постановлението, с което се определя организацията и координацията
Коментари Харесай

МС прие постановление за организацията и координацията в преговорите за членство в ОИСР

Правителството одобри постановлението, с което се дефинира организацията и координацията при договарянията на страната ни за участието в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Служебният министър председател Гълъб Донев напомни, че преди седмица кабинетът му анулира сходен акт за участие на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, признат от кабинета на Кирил Петков поради пропуски и непълноти и през днешния ден беше безапелационен, че не е възможно тематиката да се използва предизборно.

" Държавата не се управлява с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално готови юридически документи. Недопустимо е да се слага под подозрение волята на България за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, още повече това да се прави за предизборна приложимост. "

Служебният министър на външните работи Николай Милков е безапелационен, че тематиката за участието в Организацията за икономическо сътрудничество и раз постоянно е била приоритет на служебното държавно управление, по тази причина по този начин и скоростно се приема постановлението.

" Защото присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е може би най-сериозното интеграционно изпитание на нашата страна след приемането ни в Европейски Съюз и НАТО. То е доста значително и тъй като визира съвсем всички сфери на публичния живот. "

На 25 август ще е първото съвещание на основания междуведомствен координационен механизъм, като тогава ще се разпределят първите задания.

До края на септември може да е реалност първичния меморандум в отговор на пътната карта за присъединение и е допустимо още през ноември България да го връчи в организацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР