Правителството прие постановление за одобряване на допълнителни разходи от 214,6

...
Правителството прие постановление за одобряване на допълнителни разходи от 214,6
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна още 214,6 млн. лева за социални разходи

Правителството одобри разпореждане за одобрение на спомагателни разноски от 214,6 млн. лева по бюджета на Министерството на труда и обществената политика за 2021 година, които се осигуриха с актуализацията на държавния бюджет, призната от 46-то Народно заседание.

Средствата ще се употребяват за погашение на месечна целева помощ за фамилии с деца до 14-годишна възраст при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура, помощи за отопление, разноски по механизма персонална помощ, както и за застраховане на спомагателните хонорари за чиновници на Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията по заетостта и ИА „ Главна ревизия по труда “ за месеците октомври, ноември и декември по отношение на работа в рискови условия и положен ексклузивен труд по преодоляването на пандемията C0VID-19.

Допълнителният финансов запас е обезпечен за сметка на запаса за непредвидени и/или неотложни разноски за 2021 година по централния бюджет в частта за допълващи и компенсиращи ограничения по отношение на COVID-19 и други със Закона за държавния бюджет. 

На 7 септември Народното събрание одобри добавка от 120 лв. за всеки пенсионер за октомври, ноември и декември  в актуализацията на бюджета на държавното публично обезпечаване за 2021 година По-рано депутатите одобриха и друга значима точка от бюджета - от 1 октомври минималната пенсия става 370 лева

Във вторник общественият министър  Гълъб Донев съобщи, че ще има нарастване на минималната работна заплата. В момента се приготвят плановете за другите разновидности за нейното нарастване.

Той уточни, че е „ за ” приходите и минималната работна заплата да нарастват. Тя ще се увеличи, само че не и до 750 лева, както оферират от КНСБ, защото това било прекомерно внезапен скок. 14% е междинното повишаване на минималните приходи в страната от началото на годината, уточни Донев. А растежът на инфлацията е малко над 2%. Донев напомни още, че пенсиите са се нараснали. Според него това повишаване надхвърля инфлацията.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР