Правителството прие нови правила за финансово подпомагане на българските неделни

...
Правителството прие нови правила за финансово подпомагане на българските неделни
Коментари Харесай

Ще финансират неделните училища в чужбина

Правителството одобри нови правила за финансово подкрепяне на българските неделни учебни заведения в чужбина. С тях се плануват нормативи и добавки, зависещи от формата на образование и присъединяване на децата и учениците в спомагателни учебни действия за запазване на националното съзнание, просвета и обичаи.

Ежегодно от държавния бюджет се обезпечават средства за подкрепяне на образованието, проведено в чужбина, по образователните предмети Български език и литература, История и цивилизация, География и
стопанска система в частта им, отнасяща се до историята и географията на България, както и за спомагателни учебни действия, които подкрепят това образование.

С новата уредба се регламентира опция за образуване на електронно образование с отчасти присъствени часове и електронно образование без присъствени часове. Определят се редът и изискванията за това образование за разширение на достъпа до обучение.

Предвиденото основаване на електронна система за отчитане на предоставените средства и за съкращаване на учебната документи ще доведат до понижаване на административната тежест за организациите на българите, живеещи зад граница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР