Правителството прие нормативни промени, с които се гарантира правилното прилагане

...
Правителството прие нормативни промени, с които се гарантира правилното прилагане
Коментари Харесай

Държавата ще предупреждава работниците за започнали процедури за фалит

Правителството одобри нормативни промени, с които се подсигурява вярното използване на законовата уредба за погашение на обезпечените вземания на служащите и чиновниците при неплатежоспособност на работодателя.

В края на декември м. година влязоха в действие промени в Закона за обезпечените вземания на служащите и чиновниците, с които беше уголемен обсегът на хората, които имат право на обезпечени вземания при неплатежоспособност на работодателя. Съгласно признатите законодателни промени, обезпечени са вземанията за трудови хонорари на всички служащи или чиновници в размер на последните шест начислени, само че неизплатени месечни трудови хонорари, и парични компенсации през последните 36 месеца, предхождащи месеца, в който е вписано решението за оповестяване на неплатежоспособност на работодателя.

С утвърдените през днешния ден от държавното управление промени в Наредбата за реда и метода за информиране на служащите и чиновниците и за разпределяне и погашение на обезпечени вземания при неплатежоспособност на работодателя се подсигурява правото им да бъдат известени за датата на вписването в Търговския указател на правосъдното решение за разкриване на произвеждане по оповестяване на неплатежоспособност на техния шеф, както и за реда за приемане на обезпечените им вземания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР