Правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община имот – частна държавна

...
Правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община имот – частна държавна
Коментари Харесай

Столичният ж. к. "Младост" вече ще си има парк

Правителството трансферира безплатно на Столична община парцел – частна държавна благосъстоятелност. Теренът с повърхност 17 дка се намира в ж. к. „ Младост 3” и ще бъде употребен за създаване на парк за отдих, спорт и развлечения.

Прието беше и решение за понижаване на капитала на „ Национална спортна база” ЕАД посредством обезсилване на акции на стойност, съответстваща на цената на правото на благосъстоятелност върху парцел от 16,6 дка в столичния регион „ Красно село”. Теренът е в региона на конната база в местността „ Славия” и ще бъде трансфериран безплатно на Столична община за създаване на ново метродепо и уголемение на гараж „ Земляне”. Депото е включено като независим подобект при строителството на третата метролиния в София. То попада в една и съща територия, употребена до момента от автобусния гараж на градския превоз.

Две държавни институции получиха парцели за осъществяване на функционалностите си. За потребностите на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите – Велико Търново, офис Монтана, е възложен офис в административната постройка на пл. „ Жеравица” №3 в града. Държавната организация за метрология и механически контрол ще употребява част от първия етаж в постройката на ул. „ Свобода” №1 в Благоевград.

С решение на държавното управление статутът на парцел, възложен за безплатно ръководство на Изпълнителна организация „ Морска администрация “ и на Русенския университет „ Ангел Кънчев “, се трансформира от частна държавна на обществена държавна благосъстоятелност. Имотът се намира в Русе, като предоставените на двете ведомства независими обекти в него се употребяват напълно за осъществяване на техните функционалности.

Поради отпаднала потребност, от ИА „ Главна ревизия по труда” беше отнето правото на ръководство върху парцел – обществена държавна благосъстоятелност. Помещението на бул. „ Славянски” №30 в Шумен минава в ръководство на регионалния шеф на Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР