Правителството предостави имоти - публична държавна собственост, представляващи язовир „Огняново“,

...
Правителството предостави имоти - публична държавна собственост, представляващи язовир „Огняново“,
Коментари Харесай

Язовир „Огняново“ става част от Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“

Правителството даде парцели - обществена държавна благосъстоятелност, представляващи язовир „ Огняново “, за ръководство на Държавно дружество „ Управление и стопанисване на язовири “. Мотивите за направеното предложение са, че администрацията на Софийска област не дава отговор на условията за оператор на язовирна стена. Тя не разполага с нужния експертен състав, който да реализира техническата употреба на язовира и оборудванията към него, по този начин и с финансови средства, с цел да разпорежда стопанисването, поддържането и реализирането на техническата употреба на язовирната стена и на оборудванията към нея.

Основните цели в активността на Държавно дружество „ Управление и стопанисване на язовири “ са ориентирани към обезпечаване на оперативната надеждност на съществуващите язовири във връзка с салдото на водните запаси и на адекватността на оборудванията.

Язовир „ Огняново “

е построен по поречието на река Лесновска, десен приток на река Искър. Той е един от тридесетте най-значими язовира в България. Построен е за потребностите на металургичния комбанат "Кремиковци " и за напояване на Софийското поле.

Наречен е по името на село Огняново, намиращо се в непосредствена непосредственост. То пък е на 40 км от София.

Мястото е уместно за отдих и лов на риба, в региона на язовира могат да се построяват и палаткови лагери. Може да се лови уклей, костур, каракуда, шаран, речен кефал, бял амур и други.

Преди построяването на бент. "Огняново " е имало път, свързващ с. Огняново и с. Голема Раковица. Той е на дъното на язовира и може да се види началото му преди водата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР