Правителството предложи икономически мерки, които имаха добро намерение. Тези мерки

...
Правителството предложи икономически мерки, които имаха добро намерение. Тези мерки
Коментари Харесай

Виолета Янкулова: Хората вече ще се замислят дали ще почиват с още 500 души на едно място

Правителството предложи стопански ограничения, които имаха положително желание. Тези ограничения обаче не бяха доста детайлни, тъй като кабинетът искаше да затвори огромните дупки на едро.  
Това съобщи в предаването Виолета Донева - Янкулова, член на управлението на политическата групировка ДЕН. Янкулова разяснява антикризисните ограничения на страната в резултат на, както и вероятните стъпки за рестарт на туризма у нас.
По думите на Янкулова ограниченията са се случили, тъй като Европейският съюз е взел решение, че би трябвало да се подкрепи обществото по всевъзможен метод и всяко държавно управление би трябвало да провежда този развой. " Кабинетът раздаде доста пари, само че въпросът е дали тези пари отидоха в подобаващи посоки. В туризма, с който аз се занимавам, е най-тежко ситуацията, тъй като той беше просто затворен. Ние не знаем по кое време ще свърши това ", означи икономическият специалист. Тя сподели, че по статистика в туристическия отрасъл у нас са заети най-вече младежи до 35-годишна възраст. " Тоест ние подкрепяме младежката безработица непосредствено. 10% са хора, които са с обучение и строго характерна подготовка - да основават невеществен артикул и услуга, обвързвана със основаване на наслаждение. При хората, които са заети в туроператорската и турагентската активност, ситуацията е още по-тежко ", уточни Виолета Янкулова.
Тя предложи вместо мярката " 80 на 20 ", в бранша да се дадат цялостни заплати, само че тези чиновници да бъдат ангажирани за времето на пандемията с разнообразни потребности в обществото. " Например да носят топла храна като обществена поддръжка. Също по този начин заетите в региона на туризма можеше да правят ексклузивен обществен патронаж, в случай че страната го заплати, за тези, които са изпаднали в потребност. 
Виолета Янкулова прикани Министерството на туризма и браншовите организации да помислят съществено за рестарт на бранша. " Коронакризата ни научи на нещо доста значимо - ние би трябвало да спрем с концентрацията си на развиване на всеобщ туризъм на нашата дребна територия. Ние би трябвало да насочим вниманието си към това, което ще се търси от в този момент нататък: хората към този момент ще се замислят дали ще се съберат с още 500 души на едно място, с цел да почиват дружно ", уверена е Янкулова. 

Как ще гласуваме в условия на COVID-19 - целия диалог с Виолета Донева - Янкулова гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР