Правителството предлага промени в Закона за съдебната власт, съобщи пресцентърът

...
Правителството предлага промени в Закона за съдебната власт, съобщи пресцентърът
Коментари Харесай

МС предлага промени в Закона за съдебната власт

Правителството предлага промени в Закона за правосъдната власт, заяви пресцентърът на кабинета.

Министерството на правораздаването предлага създаване на единна Информационна система на правосъдното осъществяване. Така информацията по придвижването на изпълнителните каузи ще бъде централизирана в една база данни. Системата ще е налична за всеки консуматор на територията на страната или отвън нея.

В момента правосъдните реализатори употребяват разнообразни осведомителни системи със характерни функционалности, създадени от разнообразни снабдители, посредством които се поддържат нормативно избраните регистри - заведени каузи, входящи и изходящи регистри на постъпващите и изходящите бумаги.

Одобрени са спомагателни разноски по бюджетите на три министерства

При разбор на осведомителните системи се откри, че няма единна подредба на документите в тях, както и унификация на работните процеси. Еднотипни документи се записват с разнообразни наименования и се разказват с друго наличие от обособени правосъдни реализатори, което основава неизясненост и обърквания у потребителите.

Основната цел на измененията в Закона за правосъдната власт е обезпечаване на централизиран електронен достъп до данни по образуването, придвижването и приключването на изпълнителните каузи като начало на процеса по създаване на ефикасна, сигурна и кохерентна електронна среда на изпълнителния развой.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР