Правителството предлага на президента посланикът ни в Саудитска Арабия Димитър

...
Правителството предлага на президента посланикът ни в Саудитска Арабия Димитър
Коментари Харесай

Димитър Абаджиев ще бъде назначен и за посланик в Бахрейн

Правителството предлага на президента посланикът ни в Саудитска Арабия Димитър Абаджиев да бъде назначен и за дипломат в Бахрейн. Сега за дребната островна страна дава отговор посланикът ни в Кувейт Димитър Олшевски, за него се предлага да бъде освободен от уговорките си към Бахрейн.

В претекстовете е посочено, че през последните години България води целенасочена политика на активизиране на контактите с района на Близкия изток.

Саудитска Арабия и Бахрейн поддържат отлични връзки между тях, а Саудитска Арабия има общопризната лидерска роля измежду арабските страни от Персийския залив, се споделя в известието на държавното управление.

Това е следващата спирка от дългата кариера на Абаджиев, която мина през няколко партии и разнообразни държавни назначения. Бившият народен представител, който мина през Съюз на демократичните сили, ДСБ и стигна до РЗС, преди три години бе назначен за дипломат в Словения, само че не изкара цялостния си мандат, откакто държавното управление на Бойко Борисов със единодушието на президента Румен Радев реши да го трансферира в Саудитска Арабия.

Преди това Абаджиев бе общоприет консул в Шанхай, представител на България в управлението на " Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл " и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР