Правителството постави ясни и конкретни въпроси на ЕК при евентуален

...
Правителството постави ясни и конкретни въпроси на ЕК при евентуален
Коментари Харесай

Огнян Златев: Правителството постави ясни и конкретни въпроси на ЕК при евентуален лош сценарий за Брекзит

Правителството сложи ясни и съответни въпроси на Европейска комисия при възможен неприятен сюжет за излизане на Англия от Европейски Съюз. Това сподели пред публицисти ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.
 img_8664_900x600  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов  Снимки: Пламен Стоименов
„ Благодаря на държавното управление за бързата реакция. Целта на работната среща беше да се срещнат държавните управления на страните членки по отношение на това, какво се прави на равнище Европейски Съюз, обвързвано с подготовката за неприятния сюжети, напускането на Англия без контракт “, уточни той. Според него е доста значимо да се чуят съответните паники на всяка една страна членка. „ Правителството сложи съответни и ясни въпроси “, акцентира Златев.

На журналистически въпрос, при възможен отрицателен сюжет за излизане на Англия от Европейски Съюз стои ли вид за въвеждане на визов режим, министър Екатерина Захариева разяснява: „ Това е една от процедурите, които комисията завърши като промени на законодателството при кратковременен престой. При взаимност от страна на Англия ще се приложи тогава, когато великобританските жители, които пътуват на територията на Европейски Съюз, до 90 дни ще пътуват безвизово. Това не се отнася за дълготрайния престой. Това е и разликата за напускането на Англия със договорка или не “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР