Правителството показа кураж като избра много трудна тема като Западните

...
Правителството показа кураж като избра много трудна тема като Западните
Коментари Харесай

Румен Радев: Правителството показа кураж като избра темата Западни Балкани

Правителството сподели кураж като избра доста сложна тематика като Западните Балкани. Регионът е доста нежен, няма гаранция за триумф, само че някой трябваше да поеме отговорността и да уточни проблемите. Това сподели президентът Румен Радев на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ Правителството съумя да ръководи дневния ред на Европа, като сподели умения и разви атмосфера на почтен и отворен разговор “, съобщи той. „ Оценката на такава комплицирана активност като Председателството изисква комплицирана система от аршин, като се стартира от целите и се завърши с постигнатите резултати “, изясни президентът.

„ Правителството създаде точните цели за Председателството. Всички сме съгласни, че не можем да приказваме за просперираща Европа, без да подсигуряваме сигурността и стабилността на Западните Балкани “, уточни Румен Радев. „ Ако не им дадем европейска вероятност, те рано или късно ще дадат балканска вероятност на Европа “, сподели още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР