Правителството подготвя пакет от мерки във връзка с инфлацията и

...
Правителството подготвя пакет от мерки във връзка с инфлацията и
Коментари Харесай

Янев: Подготвяме мерки във връзка с инфлацията

Правителството приготвя пакет от ограничения по отношение на инфлацията и скока в цените на съществени артикули и услуги. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев и добави, че казусът с повишаването на горивата и електрическата енергия е в международен мащаб.

„ Имаме систематичен проблем, че тази енергопроизвеждаща система у нас е била редовно неглижирана в последните 10-ина години. Предстоят редица ограничения, които ще бъдат неотложни. Надявам се до началото на другата седмица да ги обявим. Необходимо е да се организира спор за бъдещето на цялата ни енергийна система “, добави той.

Министър-председателят разяснява, че са подхванати ограничения за основаването на задоволително положителни условия за бизнеса: „ Нашите стопански индикатори са доста положителни и страната се развива добре “.

Относно казуса със собствеността на машините за вота, министър-председателят съобщи, че всичко е в ръцете на ЦИК и чака решение в най-скоро време. Той добави, че държавното управление поставя ежедневни старания за преодоляването на здравната рецесия с COVID-19.

„ Кризата е към нас, медицинските управляващи работят съгласно опциите си. Мерките са налице и са съответни. Смятам, че се оправяме “, добави той, представен от bTV.

Янев е във Велико Търново по отношение на тържествата за 133-тата годишнина от оповестяването на България за самостоятелна страна:

„ 22 септември символизира независимостта като краен израз, като цялост на понятието независимост. Защото единствено свободни хора могат да бъдат самостоятелни. Свободните хора по дух и хората, които могат да работят съгласно своята свободна воля. Затова този ден е толкоз специфичен за нас. Това е денят, в който България е придобила статута на самостоятелна страна, която е пълноправен член на интернационалната общественост “. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР