Правителството падна след успешен вот на недоверие. Това стана с

...
Правителството падна след успешен вот на недоверие. Това стана с
Коментари Харесай

ИТН, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ свалиха кабинета Петков 


Правителството падна след сполучлив избор на съмнение. Това стана с гласовете на 239 народни представители. „За“ гласоподаваха 123, срещу 116. Въздържали се нямаше, оповестява news.bg

Депутатите от „Има подобен народ“, „Възраждане“, Движение за права и свободи и ГЕРБ смъкнаха от власт кабинета на Кирил Петков. Вотът бе иницииран от ГЕРБ, а претекстовете са неуспех за финансова-икономическата политика. Дебатите по него продължиха осем часа.

Така държавното управление изкара мандат от едвам 7 месеца. Следва рулетка на мандатите от президента Румен Радев, като първият мандат още веднъж ще отиде в парламентарната група на „Продължаваме промяната“. В къса тирада след гласуването Петков съобщи, че за него е било чест да води държавно управление, свалено от „Пеевски, Трифонов, Борисов и Митрофанова“.

„Обещаваме, че ще продължим в борбата да отвоюваме страната си и един ден ще имаме България без мафия и задкулисие, една естествена, европейска държава“, уточни още министър председателят, към този момент в оставка.

ГЕРБ разгласи рухването на 99-ия кабинет в историята на България от избор на съмнение. Депутатът Десислава Атанасова означи, че това е „историческо събитие“. По време на думите й и поръчката за декларация на ГЕЕБ/СДС кабинетът Кирил Петков и депутатите му напуснаха пленарна зала.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР