Правителството отпусна транш от 35 млн. лв. за деветкилометровата отсечка

...
Правителството отпусна транш от 35 млн. лв. за деветкилометровата отсечка
Коментари Харесай

Над 35 млн. лв. за 9 километра от Хемус

Правителството отпусна транш от 35 млн. лева за деветкилометровата права сред Ябланица и село Боаза, като средствата ще послужат за към този момент осъществени строителни-монтажни действия и консултантски услуги, обясниха от "Дондуков " 1.

Агенция "Пътна инфраструктура ", която очевидно ще извърши разплащането, уточни в своето известие, че: "Изграждането на Автомагистрала "Хемус " е приоритет в програмата на държавното управление и има стратегическа цел за ускорение процеса на икономическо и обществено развиване на районно равнище. Завършването на сектора ще способства за възстановяване сигурността на пътуващите, понижаване вероятността от пораждане на пътнотранспортни катастрофи, за постигане на оптимална скорост на придвижване и обезпечаване комфорт при пътуването и ще спомогне за развиването на районите от Северозападния регион на страната. "

Преди малко повече от месец Борисов даде обещание, че автомагистралата ще е напълно подготвена до 2024 година. Министър-председателят, някогашният строителен министър Николай Нанков и шефът на АПИ инж. Светослав Глосов инспектираха точно работите в сектора сред Ябланица и пътния възел при Боаза, определяйки го като "най-сложния ", защото минавал през планински терен. Трасето съгласно тях би трябвало да е готово през идната година. В същия интервал следва да бъде приключена и правата от Белокопитово до Търговище, в случай че се осланяме на думите на ръководещите.

Строителството на 9.3 км права сред Боаза и Ябланица се извършва от консорциум "ХВП Ябланица " ДЗЗД, в който влизат "Хидрострой ", "Водстрой 98 " и "Пъстрой Бургас ". Те завоюваха търга с цена от близо 55 млн. лева без Данък добавена стойност. Договорът беше подписан през юли 2017 година, а срокът за осъществяването е 910 дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР