Правителството отпусна 4,2 млн. лв. в подкрепа на упражняващите свободни

...
Правителството отпусна 4,2 млн. лв. в подкрепа на упражняващите свободни
Коментари Харесай

Пет минимални заплати за музикантите на свободна практика дава държавата

Правителството отпусна 4,2 млн. лева в поддръжка на упражняващите свободни специалности в региона на музикалното изкуство.

" Изпълняваме поетия ангажимент и осигуряваме средствата, с които ще подпомогнем с по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях музикалните създатели на свободна процедура у нас в изискванията на пандемия ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов в границите на днешното съвещание на Министерския съвет, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на културата в размер на 4 267 250 лева за финансова поддръжка на стратегии и планове за подкрепяне на самостоятелни артисти-изпълнители, упражняващи свободни специалности в региона на музикалното изкуство.

Министърът на културата Боил Банов посочи, че средствата ще бъдат предоставени посредством Национален фонд „ Култура " и за тях ще се кандидатства.

„ Няма никакви предварителни описи. Всички могат да подадат своите документи “, означи министър Банов. По думите му отпуснатите от държавното управление средства са сериозна глътка въздух, която дава опция на музикантите да продължат да развиват креативна активност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР