Правителството отпусна 3,5 милиона лева на за реставрация на църкви

...
Правителството отпусна 3,5 милиона лева на за реставрация на църкви
Коментари Харесай

3,5 млн. лева за реставрация на църкви и манастири даде правителството

Правителството отпусна 3,5 милиона лв. на за реституция на църкви и манастири, както и за доизграждане на строящи се църковни храмове.
От тях 1 милион 360 хиляди лв. са за храм „ Успение Богородично “ в Кюстендил. 140 000 лв. се отпускат и за реституция на джамията „ Фатих Мехмед “ в Кюстендил, която е на повече от 500 години.
Главният мюфтия разяснява:
„ Във време, в което хора се пробват да употребяват религията за политически цели, за користни цели, за нас е от извънредно огромно значение да бъдем бариера към сходни опити, да не разрешаваме радикални детайли да влизат в нашата страна “.

В отговор министър председателят акцентира значимостта на етническата приемливост:
„ Хора, които обичат своя бог и своята вяра, те почитат и непознатата, тъй като аз съм доста благополучен, тъй като знам, когато попът и ходжата си пият кафето дружно, България постоянно е била добре. Когато почнат да приказват за възродителни процеси и за сходни неща, знаем какво става “.
30 милиона лв. по бюджетите на 17 общини отпусна още държавното управление на днешното си съвещание. 20 милиона лв. са средствата за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствия от бедствия за общините Сандански, Симитли, Варна, Дългопол, Трън, Левски, Гулянци, Иваново, Девин, Златоград и Неделино. Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски разгласи, че междуведомствената комисия по бедствия и повреди заседава всяка седмица с цел да се обезпечат средствата в точния момент:
„ И се стремим оптимално тези последици или превантивно да действаме, на рискови сектори взимаме най-бързи и съответни решения и докладваме всеки един случай, тъй че отсреща сме, подготвени сме и реагираме при всяка една нужда “.
10 милиона лв. от отпуснатите през днешния ден пари са за общините Благоевград, Свищов, Брезник, Перник, Радомир, Трън и Опан. Със средствата ще се ремонтира и построява социална инфраструктура, която да увеличи качеството на живот на хората. Министърът на финансите Кирил Ананиев изясни
 Борисов и Фандъкова няма да бъдат изслушани поради убитото от ток дете Борисов и Фандъкова няма да бъдат изслушани поради убитото от ток дете
Парламентът отхвърли настояването на левицата министър председателят Бойко Борисов и на кметът на София Йорданка Фандъкова да бъдат изслушани в парламен...
В центъра на днешното разпореждане, с което приехме 10 милиона лв., това са общините от Западна България, за които в последните години в действителност минимум отделяме и най-вече проблеми са насъбрани. И в последна сметка ще подобрите качеството на живота на хората в тези общини и услугите, които предоставяте за тях “.
Премиерът Бойко Борисов, разяснява, че поддръжката на държавното управление за общините продължава.
Правителството се чака да днешното си съвещание да одобри решение за подготовката на парламентарните избори на 4 април.
Министрите ще одобряват и цената, по която записаните партии, обединения и инициативни комитети ще заплащат предизборните излъчвания по Българското национално радио и Българската национална телевизия.
Кабинетът ще утвърди и спомагателни разноски по бюджета на министерството на образованието и науката. Ще бъде допълнена Наредбата за детайлите от възнаграждението и за приходите, върху които се вършат осигурителни вноски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР